İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hakkımızda

 

DİSLEKSİ DERGİSİ, Özgül öğrenme güçlüğü alt türleri olan; okuma güçlüğü ( Disleksi ), aritmetik güçlüğü ( Diskalkuli ), yazım güçlüğü ( disgrafi ), motor koordinasyon güçlüğü ( dispraksi ) alanlarında kuramsal ve uygulama alanlarına katkı sağlayabilecek, yüksek kaliteli çalışmaları yayımlamayı amaçlamaktadır. Disleksi Dergisi’ne gönderilen makaleler şekil ve içerik yönünden ön incelemesi yapıldıktan sonra en az iki hakeme gönderilmektedir. Hakemlerden olumlu görüş alınan yazılar yayım sürecine alınır. Hakemlerden bir olumlu ve bir olumsuz rapor alınması halinde çalışma Dergi Editörlüğü tarafından uygun görülmesi halinde üçüncü bir hakeme gönderilir.

Disleksi Dergisi’nin amacı Özgül Öğrenme Güçlüğü alanında çalışan uzmanlar, disleksinin yarattığı zorluklarla mücadele eden aileler ve disleksili bireylere ışık olması hedeflenmektedir.

Son zamanlarda ülkemizde disleksi farkındalığında bir bilinç gelişmeye başlamıştır. Umuyorum ki Disleksi Dergisi alana katkı sağlayacak, topluma disleksi farkındalığı kazandırmakta fayda yaratacaktır…

Disleksi Dergisi:

Yayın hayatına 01 Mart 2020 tarihinide ilk sayısını online erişime açarak başlatmıştır.

Ülkemizde, Özgül Öğrenme Güçlüğü / Disleksi alanında yayınlanan ilk online dergidir.

Her 3 ayda bir yeni sayısını yayınlayarak alana katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

Yılda 4 defa yayınlanacaktır.

Her yaş grubundan bireylerin yazılarını hakem kurulu kararına göre yayınlayacaktır.

Disleksi Dergisi ile ilgili tüm haklar, Disleksi Özel Öğrenme Güçlüğü Derneğine aittir.